· · Komentari: 0
SAVET

Ako stavljate ULJE u vodu dok kuvate TESTENINU, pravite VELIKU GREŠKU, a evo i ZBOG ČEGA

Mnogi stavljaju ulje u vodu dok kuvaju testeninu kako se ne bi lepila.

1627983026_spaghetti-569067_1920.jpg
Foto: Piksabej

Tokom leta uglavnom spremamo laganije i jednostavnije obroke, a paste svakako spadaju u tu kategoriju. Pored toga što se brzo spremaju, špagete ili makarone uz omiljeni sos čine preukusan ručak.

Iako deluje da nema neke velike filozofije u kuvanju testenine, važno je znati par trikova kako bi bila idealno skuvana.

Pročitajte još: Kuhinjski trik koji će vas ODUŠEVITI: Evo šta se dogodi ako u SUPU stavite LIST ZELENE SALATE

Postoje brojni saveti kada je u pitanju kuvanje testenine poput idealne temperature vode i minutaže, dodavanja soli, kao i ulja, kako se špagete ili makarone ne bi lepile za dno šerpe.

Međutim, profesionalni kuvari tvrde da je dodavanje ulja u vodu dok se testenina kuva nepotrebno jer donosi više štete nego koristi.

Naime, oni smatraju da dodavanje ulja može da uništi ceo obrok jer će učiniti testeninu masnijom, što će sprečiti sos da se lepo zalepi ša špagete ili makarone.

S druge strane, dodavanje soli je i te kako poželjno jer voda za testeninu treba da bude slana otprilike kao morska voda, tako da vam za savršeno skuvanu i ukusnu pastu treba mnogo više od prstohvata soli.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.