Predlog za SAVRŠENU večeru koja ČUVA LINIJU: Grčke tradicionalne slane kuglice od tikvica (RECEPT/FOTO)

Kristina Malešević

15. 08. 2021. 000000 20:00

Foto: Depositphotos

Grčke tradicionalne slane kuglice od tikvica odličan su izbor za sve one koji nemaju mnogo vremena da kuvaju, a žele da pojedu nešto što će ih držati sitim. Prave se od mešavine ovog povrća, začinskog bilja i biljnog sira, nakon čega se uvaljaju u integralno bezglutensko brašno i prže na maslinovom ulju.

Pročitajte još: Rizik od PREVREMENE smrti krije se u OVIH sedam znakova: Pojavljuju se deset godina ranije!

Sastojci za slane kuglice:

  • 2 šolje tikvica, oguljenih, rendanih i dobro oceđenih
  • trećina šolje biljnog sira po izboru, rendanog
  • tri četvrtine šolje integralnog pšeničnog brašna
  • četvrtina kašičice sveže mirođije, sitno seckane
  • četvrtina kašičice peršunovog lišća, sitno seckanog 🌿
  • četvrtina kašičice svežeg origana, sitno seckanog
  • četvrtina šolje maslinovog ulja
  • prstohvat soli
  • prstohvat bibera

Priprema slanih kuglica:

Pomešajte sve sastojke (osim maslinovog ulja i integralnog pšeničnog brašna) u velikoj posudi i dobro promešajte. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na umerenoj temperaturi.

Pročitajte još: Glumica KEJT HADSON obišla MUZEJ NIKOLE TESLE: Uživa u Beogradu (FOTO)

Od dobijene smese napravite kuglice veličine loptice za golf. Uvaljajte ih u integralno pšenično brašno, te ih poslažite u tiganj. Pecite kuglice sa svake strane, dok ne poprime zlatno-braon boju.

Izvadite kuglice iz tiganja i stavite ih na papirni ubrus, da se ocede od ulja. Poslužite i uživajte.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU