· · Komentari: 0
LEK IZ PRIRODE

Da li ste znali da čaša TOPLE SLANE VODE oslobađa organizam od otrova? Evo kako se priprema i konzumira

Redovnom konzumacijom slane vode pre prvog obroka u danu trajno se čisti organizam od štetnih materija koje unosimo kroz ishranu

1622390083_Depositphotos_264263750_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos

Konzumiranje slane vode kao napitka pokazalo se kao jedno od najučinkovitijih metoda za regeneraciju celokupnog organizma. 

Pročitajte još: Pravimo sami MASKU PROTIV BORA: Potrebna su vam tri sastojka, a glavni je kafa

Čaša slane vode doprinosi uravnoteženju nivoa šećera u krvi, ali i dugoročno snižavanje povišenog šećera u krvi. Takođe, unošenje kalijumove soli u organizam doprinosi osnaživanju kostiju, regulaciji metabolizma i problema sa probavom. Dalje, konzumiranje slane vode hidrira telo i vraća koži elastičnost i hidrataciju, jača imunitet i hormonski sistem, ublažava nesanicu i povoljno utiče na proširene vene.  

Lekari i naučnici potvrdili su da jednaki gutljaji tople slane vode pomažu telu da se ono regeneriše...

Osim toga, nutricionistička vrednost ovog toplog napitka je ogromna. Napitak je bogat mineralima, koje telo brzo prepoznaje i veže za sebe. Pozitivni joni soli vezuju uz negativne jone molekula vode i obrnuto. Rezultat je nova struktura koju telo apsorbuje na pravi način. Voda tako više nije čista voda, a so nije samo so, koja negativno utiče na zadržavanje vode u organizmu. Kombinacija tople vode začinjene sa soli je melem za zdravlje.

Pročitajte još: Razlika između TOPLE I HLADNE VODE: Kako deluju na zdravlje organizma?

Kako se priprema napitak?
Napitak se priprema tako što se u čašu mlake vode sipa jedna kašičica soli i nakon iscrpnog mešanja, pije u jednakim gutljajima. Ukoliko je ovaj ukus teško prihvatljiv, so možete sipati u razne kapsule za lekove i popiti je uz čašu toplije vode. za pripremu napitka preporučuje se himalajska ili cvet od soli. 

Lekari i naučnici potvrdili su da jednaki gutljaji tople slane vode pomažu telu da se ono regeneriše.

U himalajskoj soli nalaze se 84 elementa iz periodnog sistema, koji su u takvom odnosu koji je najsličniji prisustvu ovih elemenata u čovekom organizmu

U Indiji je od davnina poznata praksa ispijanja posoljene tople vode svakoga jutra, dok je zapad tu ideju odbacio pod pretpostavkom da je so štetna za čovekovo telo. Zapravo, kada se topla voda začini himalajskom ili cvetom od soli, njen učinak je zdravstveno dokazano – garantovan.

Pročitajte još: Novo ŠOKANTNO svedočenje Merime Isaković: Evo kakvu "OSVETU" sprema Branislavu Lečiću

U himalajskoj soli nalaze se 84 elementa iz periodnog sistema, koji su u takvom odnosu koji je najsličniji prisustvu ovih elemenata u čovekom organizmu. Posebno je značajna zbog veliko količine gvožđa, natrijuma, magnezijuma i kalijuma.

Ona se preporučuje za lečenje problema sa aknama, reumom, bolovima u stopalima, hroničnog umora, depresije, slabog imuniteta i još raznim drugim bolesnicima. 

Pročitajte još: MASLINOVO ULJE kao rešenje za suve pete: Potrebna su samo tri koraka

Sa druge strane, cvet od soli je specifična vrsta soli, koja ima mnogo veću količinu vlage od obične soli, tako da se kristali drže zajedno u obliku pahuljice. Obzirom da je nerafinisana, ova vrsta natrijum-hlorida ima i drugih minerala, kao što kalcijum i magnezijum hlorida, koji joj daju složeniji ukus. Ove komponente čine cvet od soli ukus čak slanijim od soli, i daju joj ukus koji se opisuje kao “ukus mora”.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.