Vreme je za kašiku: Evo kako se pravi NAJUKUSNIJA posna boranija! (RECEPT/VIDEO)

Jovana Pejinovic

17. 08. 2021. 000000 09:40

FOTO: bakina kuhinja

Dok traje post, svaka ideja da se obogati trpeza je dobrodošla. Iz bakine kuhinje stiže ukusan recept za boraniju sa povrćem.

Pročitajte još: Ručak koji se pravi u jednoj šerpi: Ukusan PILAV SA TIKVOM koji ćete stalno praviti! (RECEPT/VIDEO)

Recept za posnu boraniju

Potrebno je:

  • 1/2 kg boranije sveže ili smrznute
  • 2 veće šargarepe
  • 2 zelene paprike
  • 2 krompira
  • 1 glavica crnog luka
  • 4-5 čena belog luka
  • 1 paradajz
  • ulje maslinov
  • so začin
  • mlevena crvena paprika
  • peršunov list

Priprema:

Na ulju izdinstati seckan crni  luk, na kolutove šargarepu i na kocke papriku. Kad se uprži dodati boraniju naliti malo vode i krčkati. 

Dodati na kockice krompir i paradajz oljušten na kocke. Kuvati sve ukupno 30 min. Dodati so biber seckan beli luk i mlevenu papriku. 

Prokrčkati još minut dva pa na kraju dodati peršunov list. Naša boranija je gotova.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU