Zamrznite i sačuvajte SVEŽE BILJE u maslinovom ulju! Osam koraka

Jovana Pejinovic

20. 08. 2021. 000000 10:40

FOTO: Depozit

Da li koristite zamrzivač za čuvanje bilja, povrća ili voća? Zamrzivač može biti moćan način da sačuvate ominjeno bilje za kasniju upotrebu. Pesto, pire od jagoda, supa od paradajza - sakrijte ih sada za hladnija vremena! Jedan od mojih omiljenih sastojaka, šaka svežeg začinskog bilja iz bašte, jedna je od najjednostavnijih stvari za čuvanje u zamrzivaču, a posebno je genijalno kada ga sačuvate u ulju.

Pročitajte još: Kako da PRAVILNO zamrznete paprike? Trik sa TEPSIJOM koji sigurno niste znali!

Osam koraka za zamrzavanje biljaka u ulju

1. Birajte čvrsto, sveže bilje, idealno sa pijace ili iz sopstvenog vrta.

2. Ako želite, možete ih sitno iseckati. Ili ih ostavite u većim grančicama i listovima. Ovde sam zamrznuo kombinaciju sitno iseckanog i celog bilja, poput ruzmarina, stabljike komorača, žalfije i origana.

3. Sipajte biljke u posude za zaleđivanje, do 2/3.

4. Takođe možete mešati bilje; razmislite o zamrzavanju buketića od žalfije, majčine dušice i ruzmarina za dodavanje pečenoj piletini i krompiru!

5. Biljke prelijte ekstra devičanskim maslinovim uljem ili rastopljenim, nesoljenim puterom.

6. Lagano prekrijte plastičnom folijom i zamrznite preko noći.

7. Izvadite zamrznute kockice i čuvajte u posudama za zamrzavanje ili malim kesama.

8. Ne zaboravite da svaki kontejner ili kesu označite vrstom biljke (i ulja) unutra!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK