ZDRAVIJA VARIJANTA: Umesto ULJA iskoristite OVAJ sastojak za NAJUKUSNIJI POMFRIT

Aleksandra Kolarevic

18. 08. 2021. 000000 16:30

Foto: Piksabej

Pomfrit je idealan prilog uz hamburgere ili neko grugo meso sa roštilja.

Ipak, zbog načina pripreme koji iziskuje prženje u velikim količinama ulja, pomfrit spada u hranu koja i nije baš najzdraviji izbor.

Pročitajte još: JAJA i ČIPS su dobitna kombinacija za NAJUKUSNIJU KAJGANU

Međutim, moguće je pripremiti ga i bez ulja, a da ukus bude podjednako dobar zahvaljujući jednom sastojku.

Tajna je u belancetu.

Pored krompira, za ovu zdraviju varijantu pomfrita biće vam potrebno belance i začinsko bilje po ukusu.

Za početak ogulite krompir i isecite ga tako da dobijete oblik pomfrita. Potom ga uvaljajte u umućeno belance u koje ste prethodno dodali začine po želji.

Ređajte pomfrit u pleh koji ste obložili papirom za pečenje, i pecite ga u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobije zlatnu boju. Vreme pečenja zavisiće od jačine rerne.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU