Šta bi najpre zagrizli: BUHTLE sa makom ili sirom? (RECEPT/VIDEO)

Jovana Pejinovic

19. 08. 2021. 000000 08:40

FOTO: bakina kuhinja

Baka iz bakine kuhinje pripremila je sjajan recept, koji može da bude i slatka i slana poslastica, a to je upravo ono što nam treba kada ne možemo da se odlučimo.

Pročitajte još: Vreme je za kašiku: Evo kako se pravi NAJUKUSNIJA posna boranija! (RECEPT/VIDEO)

Recept za buhtle

Potrebno je:

  • 300 ml mlake vode
  • 15 gr kvasca
  • 30 ml ulja
  • 1  kašičica šećera malo soli
  • 500-550 gr brašna

Za nadev:

  • 50 gr maka mlevenog
  • 3 kašičice džema
  • 2 šake suvog grožđa
  • Po želji puniti i sa sirom

Priprema: 

Izmrviti kvasac u mlakoj vodi dodati šećer, pa kad se istopi dodati ulje, brašno so i zamesiti glatko testo.

Mesiti nekoliko minuta. Pokriti da odmori 20 mi. U mleven kak dodati šećer po želji, malo suvog grožđa i 2 kašike vruće vode.

Ubaciti i 3 kašike džema. Izmešati. Testo razviti seći kvadrate pa u sredinu stavljati po punu kašiku maka i spajati ivice okreuti naopako i ređati u pleh podmazan. 

Prekriti folijom da odmori premazati maslinovim uljem i peći na 190 stepeni C oko 40 min. Ja sam kombinovala pola pleha i sa sirom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU