UVRNUTE NAVIKE VELIKIH PISACA: Jedan je otišao toliko daleko da je držao trule jabuke u stolu! (FOTO)

Jovana Pejinovic

20. 08. 2021. 000000 21:00

Foto: Piksabej

Poznato je da pisci umeju da budu ekscentrični, pogotovo kada je reč o stvaranju dela. Pisci sa ove liste su imali poprilično uvrnute navike kada je reč o stvaranju.

Pročitajte još: PRONAĐENA PRINCEZA: Usvojena devojka je prešla put od američkog predgrađa do kraljevskog trona! (FOTO/VIDEO)

Franc Kafka

Čuveni pisac voleo je da vežba nag ispred prozora kako bi razbistrio misli.

Loading...

Fridrih Šiler

Voleo je da radi do kasno u noć, a da bi ostao budan, potapao je noge u lavor sa ledenom vodom. Ono što je još bizarnije je njegov običaj da piše za stolom u čijim fiokama se nalazila gomila trulih jabuka. Govorio je da ga taj miris podstiče na rad.

Loading...

Marsel Prust

Francuski romanopisac retko je unosio hranu u organizam. NJegova kućepaziteljka je napisala "Ne bi bilo preterano reći da on nije jeo praktično - ništa". Kao i "Još nisam čula da je neko uspeo da preživi mesecima hraneći se sa dve džezve kafe s mlekom i dva kroasana dnevno. Ponekad bi, doduše, pojeo samo jedan."

Loading...

Demosten

Umeo je da obrije samo polovinu glave zbog toga što bi ga takva sumanuta frizura naterala da ostane kod kuće i piše. Plutarh je zapisao : "Nastavljao bi da radi, često bez ikakve pauze, i po tri meseca, s vremena na vreme obrijavši samo polovinu lobanje, da ne bi sebe doveo u iskušenje da se pojavi pred svetom, uprkos tome što je to žarko želeo."

Loading...

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU