Rešenje za PRESOLJENO JELO: Pet načina da spasimo ručak

Kristina LJubisavljević

24. 08. 2021. 000000 11:30

Foto: Pixabay

Pripremili ste ručak i shvatili da je jelo previše slano i sada vas već obuzima panika – da li je ono za bacanje? Nije, naravno. Ovi trikovi će vam pomoći da i presoljeno jelo bude ukusno i oduševi ukućane i goste.

Rešenje za presoljeno jelo

Dodajte vode

Jedan od najlakših načina da spasite presoljeno varivo je da dodate još vode i produžite vreme kuvanja. Može se desiti da jelo zbog toga ima blaži ukus, ali dodajte još začina i vratite harmoniju aromi.

Pročitajte još: Da li znate koliko bakterija može da sadrži KUHINJSKI SUNĐER? Ovako ćemo najbrže da ga operemo (VIDEO)

Kiselina kao maska

Sok od limuna, sirće, bez obzira koja kiselina je u pitanju biće vam od velike pomoći. Dodatkom limunovog soka ili sirćeta zamaskiraćete preterano slan ukus jela. Nemojte samo preterati kako jelo ne bi bilo previše kiselo, piše Stvarukusa.

Potapanje

Kupili ste meso koje je preslano? Jednostavgo ga potopite u vodu i ostavite tako nekoliko sati. Višak soli više neće biti glavna karakteristika pikantnog obroka s mesom.

Pročitajte još: Pravilno pranje keramičkog posuđa: Osigurajte mu duže trajanje

Skrob

Dodatkom skrobnih namirnica ćete ublažiti preslan i prezačinjen ukus supa i variva. Dodajte ceo krompir jelu i on će upiti i razblažiti so.

Dodajte neku kremastu namirnicu poput pavlake

Dodatkom kremaste namirnice može se promeniti percepcija ukusa jela i ono će se učiniti blažim. Preslanoj piletini jednostavno dodajte pavlaku. Ako pavlaku za kuvanje stavite u preslan sos od paradajza dobićete finiji ukus.

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK