Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI

6 SUPER KUHINJSKIH TRIKOVA koje svaka DOMAĆICA treba da ZNA

Ovi trikovi će vam olakšati kuvanje i čuvanje namirnica.

1622812662_kitchen-791181_1920.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Ovo su mali ali i te kako efikasni kuhinjski trikovi koji će vam rešiti neke od problema poput truljenja salate, prelivanja prekipeke vode, klijanje krompira.

Iznenadićete se kada vidite šta sve možete da uradite sa koncem za zube, drvenom varjačom, ubrusom.

Pročitajte još: TRI jednostavna trika za skidanje fleka sa TEPIHA uz pomoć KROMPIRA, KISELE VODE i PRAŠKA ZA PECIVO​

- Konac za zube vam može pomoći da isečete mekano testo ili sir, a da ga ne zgnječite.

Omotajte jedan kraj konca o kažiprst leve ruke, drugi kraj konca o kažiprst desne i samo prevucite preko mase koju želite da isečete.

- Ukoliko želite da sprečite krompir da proklija, ubacite jednu jabuku u kesu sa krompirima koje odlažete.

Pročitajte još: Trikovi i saveti za NAJMEKANIJE ŠNICLE: 4 TAJNE iskusnih domaćica

- Drvenu varjaču stavite preko šerpe, kako biste sprečili prelivanje kipuće vode.

- Ako voće poput jagode, maline, kajsije, breskve odlažete u zamrzivač, uvek ga pakujte u posude i svaki red voća dobro pospite šećerom.

Šećer ne dozvoljava mrazu da prodre u voće i oduzme mu prirodan ukus. Kad ga odmrznete, voće će biti kao sveže.

- Kako biste produžili rok trajanja mleku iz tetrapaka, u otvoreni tetrapak sipajte malo soli. Mleko neće biti slano, i neće se brzo pokvariti.

- Papirnim ubrusom sačuvajte svežinu zelene salate. Salatu umotanu u papirni ubrus stavite u frižider i na taj način ćete sprečiti kondenzaciju zbog koje vam salata brže propada i truli.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas