Jednostavno, a UKUSNO: Brzinski ručak iz rerne koji se sam SPREMA (RECEPT)

Aleksandra Kolarevic

25. 08. 2021. 000000 12:30

Foto: Piksabej

Ručak iz rerne je idealno rešenje kada nemate vremena za spremanje komplikovanih jela.

Recept je jednostavan, priprema laka, i ovo jelo idealno je i za početnike u kuhinji, jer uspeva svima.

Pročitajte još: Idealna lagana večera: SLANE PALAČINKE OD POVRĆA koje se BRZO spremaju (RECEPT)

Sastojci:

300 g mlevenog mesa
1 veća glavica crnog luka
300 g krompira, isečenog na kocke
1 veća crvena paprika, iseckana na sitno
2 izrendane šargarepe
1 šolja paradajz soka
začini po želji: so, biber, peršun, mlevena paprika, tucana paprika

Za preliv:
300 ml jogurta
1 kašika kukuruznog brašna ili pšeničnog griza
3 jaja
kačkavalj za posipanje

Priprema:

Meso propržiti na luku, dodati krompir sečen na kocke, i sitno iseckanu papriku. Malo propržiti pa dodati izrendanu šargarepu. Smanjiti temperaturu, sipati sok od paradajza i začine, i ostaviti da se krčka oko 15 minuta, dok ne provri. Gotovu smesu preručiti u posudu za pečenje.

Jaja umutiti sa jogurtom i brašnom i preliti preko mesa. 

Ručak peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko dvadeset minuta. Pet minuta pred kraj pečenja izrendati kačkavalj preko jela, i vratiti u rernu da se zapeče.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU