Oglas
· · Komentari: 0
RUČAK

PREUKUSNO: Spremite prave italijanske LAZANJE, kao iz RESTORANA (RECEPT)

Iako zvuči komplikovano, italijanske lazanje se spremaju lako.

1629529862_meal-2069021_1920.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Pored pice i paste, lazanje predstavljaju omiljeno jelo iz italijanske kuhinje.

Uz ovaj recept napravićete lazanje kao iz restorana, a ukus će oduševiti svakoga ko ih bude probao.

Pročitajte još: LAZANJE SA SPANAĆEM I SIROM: Ukusna i zdrava večera (RECEPT)

Sastojci:

1 pakovanje kora za lazanje
1 kesica parmezana za posipanje
oko 300 grama sveže mocarele

Crveni sos:

kašičica maslinovog ulja
1 veći crveni luk
4 čena belog luka
1 narendana manja šargarepa
400 grama mlevenog mesa
sok od paradajza
začini po želji: so, vegeta, biber, svež peršun
malo peršunovog lista – sitno iseckanog

Bešamel sos:

800 ml mleka
100 grama putera
2 kašike brašna
so, biber
1 šolja narendanog kačkavalja

Priprema:

U većoj šerpi propržiti crveni i beli luk. Potom dodati meso i šargarepu, i ostaviti da se dinsta oko 20 minuta. U smesu sipati sos od paradajza i začine, i kuvati na laganoj vatri oko pola sata.

Za to vreme spremiti bešamel sos. Na puteru propržiti brašno na niskoj temperaturi i polako dodavati mleko, uz konstantno mešanje. Potom dodati začine, i kad se sve zgusne, dodati narendani kačkavalj.

U pleh za pečenje poređati prvi red kora, pa red crvenog sosa. Preko toga opet red kora, pa red bešamel sosa. Prekriti korama opet i dodati red crvenog sosa.

Svežu mocarelu naseći na kriške, i tako prekriti poslednji red crvenog sosa. Mocarelu potom prekriti sa još jednim redom kora za lazanje preko kojih treba šreliti ostatak bešamel sosa. svega još jedan red listova lazanje i premazati svim ostatkom belog sosa. 

Kako bešamel sos ne bi izgoreo, dodati kašičicu crvenog sosa, i prošarte viljuškom po površini.

Pleh prekriti aluminijumskom folijom. Lazanje peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko sat vremena.

Nakon toga skinuti aluminijumsku foliju, dodati parmezan po vrhu i vratiti da se zapeče još 10 minuta.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas