Napravite popularno jelo na malo DRUGAČIJI način: Za ručak predlažemo KREMASTI PILAV u VINU (RECEPT)

Aleksandra Kolarevic

28. 08. 2021. 000000 13:10

Foto: Piksabej

Ukoliko ste ljubitelj klasičnih, tradicionalnih jela, a volite da malo "začinite" stvari, predlažemo vam da napravite pilav, ali na malo drugačiji način.

Ovakva receprtura daće pilavu poseban ukus, i kremastu teksturu.

Pročitajte još: SLATKO, BRZO, LAKO: Za ovu tortu trebaće vam samo 3 SASTOJKA i 10 minuta (VIDEO)

Sastojci:

1 kg pilećih karabataka, odkošćenih
1 glavica crnog luka, sitno iseckana
3 čena belog luka, izrendanih
500 g šampinjona
70 ml belog vina
125 grama kisele pavlake
65 ml pavlake za kuvanje
šolja pirinča okruglog zrna (oko 200 grama)
začini po želji: pileća kocka za supu, so, biber, mlevena paprika, ljuta paprika, peršun, mirođija

Priprema:

Pileće meso iseckati na sitne kockice, pa propržiti na par kapi ulja nekoliko minuta da porumeni sa svih strana. Potom mesu dodati crni i beli luk, i pržiti još koji minut, pa sve preručiti u pleh za pečenje.

Na masnoći koja je ostala nakon mesa i luka, propržiti šampinjone iseckane na listiće.

Nemojte dodavati ulje, niti vodu, jer šampinjoni tokom prženja ispuštavu svoj sok.

 

U tiganj sipati belo vino i izgrebati drvenom varjačom sve sa dna i kuvati na jačoj temperaturi dok se vino ne ukuva i ostane samo jedna kašika tečnosti.

Potom dodati pavlaku za kuvanje, kiselu pavlaku, pileću kocku supe razmućenu u šolji vode i začine, i mešati dok se sve lepo ne sjedini i ne provri.

U pleh za pečenje dodati skuvani pirinač i preliti sa pripremljenim sosom.

Izmešati sve sastojke i prekriti pleh aluminijumskom folijom. Pilav peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta. Nakon pola sata ukloniti aluminijumsku foliju, i ostaviti još deset minuta da se pilav lepo zapeče.

                                 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU