· · Komentari: 0
SOČAN RUČAK

Par KORISNIH SAVETA koje svako treba da zna: Kako spremiti najsočniji PILEĆI FILE?

Tajna je u pripremi mesa i načinu prženja.

1629799603_chicken-breast-fillet-2215709_1920.jpg
Foto: Piksabej

Piletina je svakako jedno od omiljenog mesa zbog lake i brze pripreme. Takođe, piletina se slaže uz sve - i uz krompir, i uz pirinač, i uz testeninu, kao i neko drugo povrće.

Međutim, pileće meso, a posebno pileći file, često može biti suvo, i samim tim i bezukusno.

Pročitajte još: Za ljubitelje kineske kuhinje: Najjednostavniji recept za MEDENU PILETINU

Kako biste izbegli ovakav scenario, ovo su saveti kojih se morate pridržavati.

Priprema mesa

Ako pileći file izvadite iz zamrzivača, on se mora u potpunosti otopiti na sobnoj temperaturi. Nakon toga, potrebno je da napravite mešavinu maslonovog ulja i začina po želji (so, biber, beli luk u granulama, mlevena paprika), i time premazati svako marče mesa.

Tako začinjeno meso, ostavite da odstoji neko vreme u frižideru - minimum jedan sat.

Prženje

U tiganj sipajte malo maslinovog ulja i zagrejte ga na visokoj temperaturi. Kada se ulje dobro ugreje, marinirano meso poređajte u tiganj i ostavite da se prži jedan minut na najjačoj temperaturi.

Potom smanjite temperaturu na pola, okrenite meso i poklopite tiganj. Ostavite meso deset minuta tako da se "krčka", i posle toga ugasite ringlu.

Meso ostavite da stoji poklopljeno u tiganju još desetak minuta, pa ga onda servirajte.

                            Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.