RECEPT ZA LISNATO TESTO: Mekano, topi se u ustima! (FOTO)

Jovana Pejinovic

31. 08. 2021. 000000 08:20

FOTO: bakina kuhinja

Nije teška za rad samo malo zahtevna treba biti strpljiv ali je rezultat iznenađujući. Hrskava u sredini mekana  mrvi se i topi se u ustima. Da li prihvatate izazov iz bakine kuhinje?

Pročitajte još: KREMASTI EKLERI: Ukusni francuski kolači koje vole svi! (RECEPT/VIDEO)

Recept za lisnatu pitu

Potrebno je:

  • 300 ml vode
  • 450 gr brašna
  • soli

Nadev:

  • 200 gr sira
  • 200 gr šunke
  • 1 jaje

Priprema:

Testo zamesiti i obraditi ga rukama 5 min. Pokriti da odmori  15 min, Podeliti na 2 dela i oblikovati lopte  pa pokriti i odmoriti 5 min.  Prvu lopti razviti što tanje, na stredinu staviti veću čašu pa iseći testo do čaše na 12 trouglova. 

Premazati sa omekšanim maslacom pa svaki trougao prebaciti na sredinu gde je čaša. Prilikom svakog prebacivanja premazati maslacom. Razviti  za pola cm i staviti u pleh podmazan maslacom , U sir staviti jaje i seckanu šunku i izjednačiti.

Drugu lopticu uraditi kao prvu pa prekriti nadev u plehu. Iseći pitu na 12 trouglova da sredine , premazati žumancetom i peći na 200 stepeni C oko 50-60 min. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU