Oglas
· · Komentari: 0
LJUTO

UKISELJENE ČILI PAPRIKE: Ukusan RECEPT koji morate da probate!

Spremite ljute paprike i uživajte u vitaminima u hladnim danima.

1629284624_Depositphotos_131421630_xl-2015.jpg
FOTO: Depozit
Oglas

Za sve ljubitelje prijatnog ljutog ukusa, delimo sa vama recept za ukiseljene čili papričice. Nećete se odvajati od tegle kada ih budete probali!

Pročitajte još: Najtraženiji RECEPT u vreme posta: Punjena paprika bez mesa, fantastičnog ukusa! (VIDEO)

Recept za čili papričice u tegli

Sastojci: 

  • Halapenjo paprike - Ovaj recept će raditi i sa drugim vrstama paprike.
  • Sirće.
  • Voda.
  • Beli luk - koliko god želite.
  • Crni biber u zrnu. 
  • Kuhinjska so.
  • Šećer - volim da su moje paprike više slane, ali vi možete da dodate šećer ako volite da vaši kiseli proizvodi budu slatkasti.

Foto: Depozit

Priprema:

Naseckajte paprike na željenu debljinu. Dodajte sirće, vodu, beli luk, zrna bibera, so i šećer u šerpu. Dovedite smešu do ključanja.

Dodajte paprike u lonac. Kuvajte ih 2-3 minuta ili dok boja paprike ne pređe iz jarko zelene u tamniju zelenu.

Dodajte paprike u teglu za konzerviranje koja se može potpuno zatvoriti. Sipajte sve u teglu, uključujući beli luk i zrna bibera, dok se ne napuni. Zatvorite teglu i stavite u frižider.

Cela paprika u tegli? Sjajna ideja!

Ne želite da izgubite nijedno od tih dragocenih semenki? Paprike možete ukiseliti cele, ako želite. Moj jedini predlog ovde je da se pobrinete da nabavite lepu i veliku teglu koja će ih pustiti da plutaju. Ubodite nekoliko rupa oko svake paprike nožem kako bi tečnost prodrla u paprike iznutra i spolja. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas