OVO JOŠ NISTE PROBALI: Zapečena boranija sa kačkavaljem savršenog ukusa! (RECEPT/VIDEO)

Jovana Pejinovic

02. 09. 2021. 000000 10:00

FOTO: bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje stiže recept za boraniju koja se sprema u rerni i koju većina nije imala prilike da proba. Šarenilo boja, puna vitamina, boranija je idealno jelo za septembarske dane.

Pročitajte još: RECEPT ZA LISNATO TESTO: Mekano, topi se u ustima! (FOTO)

Recept za zapečenu boraniju

Potrebno je:

  • 500 gr boranije
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 2 sveže paprike
  • 2 paradajza
  • 4 čena belog luka
  •  2 jaja
  • 200 gr kisele paprike
  • 50 ml mleka
  • 4 kašike rendanog kačkavalja
  • soli bibera
  • 1 kašičicu ml crvene paprike
  • ulje
  • peršunov list

Priprema:

U šerpi ispržiti seckan crni luk, dodati na krugove šargarepu i seckanu papriku. Kad se proprži dodati boraniju pa i nju izdinstati. 

Na kraju dodati oljušten paradajz, mlevenu papriku, biber so beli luk i peršunov list. 

Skloniti sa vatre i sipati u vatrostalnu posutdu, umutiti jaja, dodati mleko, pavlaku  i kačkavalj izjednačiti, pa preliti boraniju. Odozgo stavite još malo rendanog kačkavalja i po želji listiće suve slanine. 

Peći na 220 stepeni C oko sat vremena da lepo porumeni  i ispari višak tečnosti. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU