Da li ste znali koje je pravo PREZIME Nikolasa Kejdža? Promenio ga je kako bi pobegao od SLAVNOG POREKLA! (FOTO)

Jovana Pejinovic

06. 09. 2021. 000000 19:30

FOTO: Printskrin/ Jutjub/ Inflatable Conan

Nikolas Kejdž je jedan od najpopularnijih glumaca na svetu, od kad se pojavio u svetu filma 1981. godine, ali da li ste znali koje je njegovo pravo prezime?

Pročitajte još: DA LI GA PREPOZNAJETE? Većina ga zna kao vrhunskog glumca, ali 70-ih se nije odvajao od gitare! (FOTO)

U senci poznatog ujaka

Nikolas Kejdž rođen je kao Nikolas Kopola, sin Augusta Kopole i Džoi Vogelsang, 1964. Kejdžov otac August bio je stariji brat Frensisa Forda Kopole, slavnog redatelja The Godfather (1972), The Conversation  (1974) i  Apocalypse Now ( 1979). Tako je Kejdž odrastao kao nećak holivudskog titana.

To bi moglo izgledati kao idealna situacija za Kejdža, koji je počeo da glumi kao tinejdžer u školi na Beverli Hilsu. Sa 15 godina preselio se u San Francisko (zemlja Fransisa Kopole) i pohađao nastavu u Američkom pozorištu na konzervatorijumu. Kejdž je počeo sa audicijom za scenske i televizijske uloge.

Međutim, brzo je shvatio da njegove porodične veze predstavljaju smetnju. „Kasting agenti proveli bi čitavu audiciju raspitujući se o mom ujaku Frensisu“, rekao je jednom za novine. Ukratko, agenti za kasting nisu mislili da je Kejdžu potreban predah od slavnog ujaka - imao je bolje veze od bilo koga.

Tako je Kejdž odlučio da promeni svoje prezime početkom 80 -ih. Do trenutka kada je dobio svoju ulogu u Valley Girl (1983), već je počeo da koristi svoje umetničko ime. Međutim, ostao je potpisan na dva ranija filma kao Nikolas Kopola.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU