Potpuno drugačiji RUČAK: Aromatizovane ŠNICLE spremljene u PIVU (RECEPT)

Aleksandra Kolarevic

07. 09. 2021. 000000 13:00

Foto: Piksabej

Ukoliko su vam dosadile pohovane ili šnicle u klasičnim sosovima, predlažemo vam da ih spremite na malo drugačiji način, sa pivom.

Iako se lako spremaju, meso će biti sočno i mekano, a ukus će vas oduševiti.

Pročitajte još: Jednostavno, a UKUSNO: Brzinski ručak iz rerne koji se sam SPREMA (RECEPT)

Sastojci:

4 veće šnicle (juneće ili svinjske)
50 ml ulja
200 ml piva
200 ml pasiranog paradajza
400 ml mleka
2 čena belog luka (sitno iseckana)
1 kašičica šećera
začini po želji: so, biber, peršunov list, ...

Priprema:

Ulje, pivo, mleko, pasirani paradajz, beli luk i šećer sjediniti u činiji, i dobro promešati. Šnicle izlupati čekićem za meso, pa ih uvaljati u začine po želji i poređati u pleh za pečenje ili vatrostalnu činiju.

Poslagane šnicle preliti pripremljenim prelivom, poklopiti ili obložiti aluminijskom folijom, i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 30 minuta. Nakon tog vremena, uklonuti poklopac ili foliju, smanjiti temperaturu na 180 stepeni i peći još dvadesetak minuta - dok šnicle ne omekšaju.

Vreme pečenja zapravo zavisi od mesa koje spremate.

Kao prilog možete skuvati pirinač, ili spremiti pire krompir.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU