Oglas
· · Komentari: 0
UKUSNO

Napravite popularno jelo na malo DRUGAČIJI način: Za ručak predlažemo KREMASTI PILAV u VINU (RECEPT)

Ukus ovako pripremljenog pilava će vas oduševiti.

1630090924_rice-dish-1740301_1920.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Ukoliko ste ljubitelj klasičnih, tradicionalnih jela, a volite da malo "začinite" stvari, predlažemo vam da napravite pilav, ali na malo drugačiji način.

Ovakva receprtura daće pilavu poseban ukus, i kremastu teksturu.

Pročitajte još: SLATKO, BRZO, LAKO: Za ovu tortu trebaće vam samo 3 SASTOJKA i 10 minuta (VIDEO)

Sastojci:

1 kg pilećih karabataka, odkošćenih
1 glavica crnog luka, sitno iseckana
3 čena belog luka, izrendanih
500 g šampinjona
70 ml belog vina
125 grama kisele pavlake
65 ml pavlake za kuvanje
šolja pirinča okruglog zrna (oko 200 grama)
začini po želji: pileća kocka za supu, so, biber, mlevena paprika, ljuta paprika, peršun, mirođija

Priprema:

Pileće meso iseckati na sitne kockice, pa propržiti na par kapi ulja nekoliko minuta da porumeni sa svih strana. Potom mesu dodati crni i beli luk, i pržiti još koji minut, pa sve preručiti u pleh za pečenje.

Na masnoći koja je ostala nakon mesa i luka, propržiti šampinjone iseckane na listiće.

Nemojte dodavati ulje, niti vodu, jer šampinjoni tokom prženja ispuštavu svoj sok.

 

U tiganj sipati belo vino i izgrebati drvenom varjačom sve sa dna i kuvati na jačoj temperaturi dok se vino ne ukuva i ostane samo jedna kašika tečnosti.

Potom dodati pavlaku za kuvanje, kiselu pavlaku, pileću kocku supe razmućenu u šolji vode i začine, i mešati dok se sve lepo ne sjedini i ne provri.

U pleh za pečenje dodati skuvani pirinač i preliti sa pripremljenim sosom.

Izmešati sve sastojke i prekriti pleh aluminijumskom folijom. Pilav peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta. Nakon pola sata ukloniti aluminijumsku foliju, i ostaviti još deset minuta da se pilav lepo zapeče.

                                 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas