KOLAČ SA VIŠNJAMA: Pravi se brzo, sve u JEDNOJ POSUDI, mekan i sočan (RECEPT)

Jovana Pejinovic

07. 09. 2021. 000000 12:20

FOTO: Depozit

Kolač sa višnjama je jedan od omiljenih kolača u Srbiji. Recepata je bezbroj, a mi smo se opredelili za najjednostavniji. Uspeva svima, a ukus je neverovatan. Mekan i sočan, baš kakav kolač sa višnjama i treba da bude.

Pročitajte još: KREMASTI EKLERI: Ukusni francuski kolači koje vole svi! (RECEPT/VIDEO)

Recept za kolač sa višnjama

Dobra stvar kod ovog recepta za kolač sa višnjama je ta da nećete isprljati puno sudova, a ne treba vam ni mikser. Praktični kolači su najbolji, složićete se.

Foto: Piksabej

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 200 g jogurta
  • 100 g ulja
  • 275 g oštrog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 400 g višanja

Priprema:  

Može i drugo voće
Iskoristite sezonu šljiva i ubacite ih u kolač, ukoliko nemate višnje pri ruci, nećete se pokajati. Gledajte da budu kiselije.

Uzmite plastičnu posudu i ubacite redom: jaja, šećer, vanilin šećer, jogurt i ulje. Uzmite žicu i dobro izmešajte. Dodajte brašno i prašak za pecivo, još jednom dobro izmešajte da se sve sjedini u glatku smesu. 

Preostaje vam još samo da uzmete manji pleh, malo ga nauljite i pobrašnite, pa izlijte smesu i odozgo nabacajte oceđene višnje od soka.

Stavite kolač da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni, 30 minuta.

Malo sačekajte da se prohladi, pospite po želji šećerom u prahu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU