Vratite ukućanima osmeh na lice! Jednim trikom OMEKŠAĆETE svoje peškire

Kristina Malešević

19. 09. 2021. 000000 12:00

Foto: Depositphotos

Priznaćete da nema lepšeg osećaja nego kada se u ruke uzme mekan i nežan peškir, ali i da nema goreg osećaja nego kada se obrišete grubim peškirom, posebno svoje lice. Iako na kesama i flašama tečnog deterdženata uvek piše koliko bi deterdženta treba dodati u mašinu tokom pranja, često dodajemo i više nego što se preporučuje.

Pročitajte još: Ako ih ostavljate u kupatilu, postaju LEGLO ZARAZA: Gde treba odložiti mokre PEŠKIRE nakon kupanja?

Tokom određenog vremena, deterdžent i omekšivač omekšaju materijal od kojeg se prave peškiri pa se vlakna istroše zbog čega peškiri više nisu mekani kao kad tek kupite i slabije upija vodu kada želite da se osušite nakon kupanja.

Omekšajte svoje peškire

Uz jedan jednostavni trik možete vratiti u život stare peškire. Tokom pranja peškira, mašinu za pranje veša postavite na najvišu moguću temperaturu. Umesto deterdženta dodajte šoljicu belog sirćeta u mašinu. Tokom ciklusa ispiranja dodajte i pola šoljice sode bikarbone.

Pročitajte još: Psorijazu u Srbiji ima 140.000 ljudi, a biološki lekovi su spas za obolele

Sirće će razbiti velike količine deterdženta koje su se nakupile, omekšaće peškire i ukloniće neprijatne mirise. Soda bikarbona će takođe pomoći u uklanjanju ostataka deterdženta i dodatno će omekšati peškire.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU