Brza, laka, ukusna: KEKS TORTA koja se ne peče (RECEPT)

02. 01. 2022. 000000 12:30

Foto: Depozitfoto

Potrebno je za podlogu:

  • 300 g mlevenog keksa
  • 125 g maslaca
  • 100 g meda
  • 100 ml mleka

Pročitajte još: Predlog za romantičnu večeru: Čokoladni mus je "lek za dušu" (RECEPT)

Za sirni fil:

  • 200 ml slatke pavlake
  • 200 g šećera
  • 250 g krem sira
  • 200 g kisele pavlake
  • 1 limun

Za glazuru:

  • 1 kesica želatina
  • 100 g šećera
  • 1 limun
  • 200 ml vode
  • malo žute prehrambene boje

Pročitajte još: Najbolji prijatelj kafe je MRAMORNI kolač (RECPET)

Priprema:

Maslac omekšao na sobnoj temperaturi sjedinite sa medom, keksom i mlekom. Kada dobijete homogenu smesu od nje, u okruglom kalupu formirajte koru. Umutite slatku pavlaku i 200 g šećera, posebno sjedinite krem sir i kiselu pavlaku, pa pomešajte ove dve smese. U dobijeni sirni fil nacedite sok od jednog limuna. Sve promešajte i nanesite preko kore. Želatin otopite sa 4 kašike vode i ostavite da nabubri.

Pročitajte još: Isto, a potpuno drugačije: Krompir salata na grčki način (RECEPT)

U međuvremenu, spojite ostatak vode sa 100 g šećera, kao i narendanom korom i sokom jednog limuna. Stavite da se kuva. Kada počne da ključa, u to dodajte želatin i žutu prehrambenu boje, pa mešajte kako bi se šećer otopio. Dobijenu smesu za glazuru prelijte preko sirnog fila i stavite u frižider da se ohladi i stegne.