Marina Tucaković borila se sa KANCEROM i do zadnjeg dana pisala motivacione poruke! Od ove poruke prolazi jeza... (FOTO)

Kristina Malešević

19. 09. 2021. 000000 21:54

Foto: ATA

Srpska pesnikinja, kako su je mnogi nazivali, slavna Marina Tucaković preminula je danas u 67. godini života nakog višegodišnje borbe sa kancerom i korona virusom. Iza sebe je ostavila stotine najvećih estradnih hitova, koji će se pevati i u narednim generacijama.

Pročitajte još: Nije želela da se PREDA! Evo kada se Marina TUCAKOVIĆ poslednji put pojavila u javnosti (FOTO)

Biografija Marine Tucaković

Marina se pisanjem bavila od svoje devetnaeste godine. Prvi uspeh je postigla s pesmom „Dodirni mi kolena“, koju je napisala za pop grupu Zana. Pesma je objavljena 1982. godine i odmah je postala hit.

Pročitajte još: ZBOG OVE PESME JE UŠLA U LEGENDU: Marina Tucaković je za 5 REČI jedne pesme uzela 100.000 EVRA!

2003. godine je zajedno s Vladom Graićem bila umetnički i muzički direktor festivala „Beovizija“. Za to takmičenje su 2010. godine napisali stihove za tri pesme, „Ti kvariigro“, „Ovo je Balkan“ i „Predsedniče halo?“, koje su otpevali Emina Jahović, Milan Stanković i Oliver Katić.

2008. godine je bila deo žirija u rialit šou „Operacija trijumf“, u kojem su nastupali takmičari iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije. Nakon smrti sina Miloša se povukla iz medija.

2012. godine je napisala tekst za sve pesme na albumu „Srećno“ pevačice Teodore Baković s kojom je njen sin Milan bio u vezi.

Pročitajte još: SA OLIVEROM MANDIĆEM BILA U VEZI 4 GODINE: Verovali ili ne, ona je vlasnica OVIH HITOVA, zato je i bila KRALJICA! (VIDEO)

2013. godine je napisala pesmu „Mišo moj“, koju je izvela Ana Nikolić, a pesmu je posvetila preminulom sinu Milošu. Godinu dana kasnije postaje članica žirija u muzičkom šou Pink televizije – „Pinkove zvezde“.

Motivacione poruke

U poslednje vreme je svoje poruke ostavljala na Instagramu, a čak ni tada je nije napuštala želja da one budu jezgrovite i pune smisla. Među onima koje će se pamtiti je i ova:

U jednom danu se rodiš. U jednom umreš. U jednom se zaljubiš. U jednom danu upoznaš osobu koja ti promeni život. U jednom danu se sve dogodi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU