Starinski RECEPT za KAČAMAK - Baš onakav kakav ste jeli u detinjstvu! (VIDEO)

Jovana Pejinovic

20. 09. 2021. 000000 08:30

FOTO: bakina kuhinja

Bakina kuhinja predstavlja staro jelo na kojem su odrasle naše bake i deke, mame i tate, a to je kačamak.

Pročitajte još: Kolač sa medom i kakaom: IZDAŠAN i ukusan (RECEPT/VIDEO)

Recept za kačamak

Potrebno je:

  • kukuruzno brašno 1,5 lonče /od 200 gr lonče/
  • 500 ml. vode
  • soli
  • 50 gr suve slanine
  • 2 kašike čvaraka
  • 2 kašike kajmaka ili kisele pavlake
  • 100 gr tvrđeg sira

Priprema:

Sipajte vodu u šerpu pa posolite. Kad provri dodajte brašno mešajte  malo brže i smanjite vatru. Peći /kuvati/ kačamak oko 5-5 min. Skloniti sa vatre. 

U tigan naseckati slaninu da se istopi onako da krcka reš. Povaditi slaninu pa u masnoću ubacite čvarke da se dobro zagreju pazeći da ne izgore. Skloniti sa šporeta. U činiju na dno staviti malo sira i kajmaka pa pomoću varjače i viljuške skidati kačamak.

Staviti malo čvaraka i slaninice pržene  . U sredinu dodati opet sir, kajmak, slaninicu i čvarke. Dopuniti kačamakom i odozgo namrviti sir dodati kajmak ili pavlaku, čvarkei slaninicu. Istresti ostatak masnoće preko kačamaka.M... već mi ide voda na usta.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK