Oglas
· · Komentari: 0
ZIMNICA

KARFIOL U TURŠIJI: Idealan RECEPT za sve koji vole HRSKAVO i KISELO!

Jednostavno se pravi, pa nije na odmet da stavite par tegli karfiola za zimu.

1630998393_Depositphotos_6108183_xl-2015.jpg
FOTO: Depozit
Oglas

Ni jedno spremanje zimnice ne može da prođe bez karfiola. Ako do sada niste probali ukiseljeni karfiol, vreme je da se iznenadite. Hrskava tekstura i ukus će vas oduševiti.

Pročitajte još: PAPRIKE NA TRI NAČINA: Domaći RECEPTI za zimnicu - brzo i jednostavno!

Recept za karfiol u turšiji

  • 2,5 kg karfiola
  • 0,5 kg zelenog paradajza
  • 10 zrna bibera ili po ukusu
  • veza peršunovog lista
  • feferona po ukusu

Za presolac je potrebno:

  • 100 gr šećera
  • 70 gr soli
  • 1,5 l vode (obične, nekuvane)
  • 0,5 l alkoholnog sirćeta (9%)
  • prstohvat vinobrana, prstohvat konzervansa

Priprema:

Prvo se pravi presolac. Sjedinite sve sastojke i mešajte dok se so i šećer ne rastope.

Karfiol oprati, odvojiti na cvetiće.

Oprati i zeleni paradajz – ostaviti ga celog ili ako je baš prevelik, prepoloviti.

Na dno čiste, suve tegle staviti peršun, biber u zrnu a zatim ređati karfiol i zeleni paradajz.

Na vrh napunjene tegle staviti pritiskivač a zatim preliti presolcem!

Povezati celofanom i za 10-15  dana karfiol je spreman.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas