Magično jabukovo sirće reguliše nivo ŠEĆERA U KRVI i upravlja dijabetesom (RECEPT)

Kristina Malešević

26. 09. 2021. 000000 20:00

Foto: Depositphotos

Jabukovo sirće zbog svojih antimikrobnih i antioksidativnih dejstava najprimenjiviji je lek za lečenje najšireg spektra zdravstvenih.  Jabukovo sirće se koristilo još i u vreme Hipokrata, oca medicine, kao lek za mnoge bolesti, a danas je uopšteno da pomaže u gubitku kilograma, smanjenje holesterola, smanjenje nivoa šećera u krvi i poboljšanje simptoma dijabetesa.

Pročitajte još: Ako ne volite da trčite vežbajte u kući: Evo 4 lakih vežbi

Reguliše nivo šećera u krvi i upravlja dijabetesom

Jedna od najučestalijih primena sirćeta je u lečenju dijabetesa tipa 2. Dijabetes tipa 2 karakteriše visok nivo šećera u krvi uzrokovan rezistencijom na insulin ili nemogućnošću proizvodnje insulin.
Međutim, ljudi bez dijabetesa takođe mogu imati koristi od održavanja nivoa šećera u krvi u normalnom opsegu, jer se u alternativnoj medicine veruje da je visok nivo šećera u krvi glavni uzrok starenja i različitih hroničnih bolesti. Najefikasniji i najzdraviji način za regulaciju nivoa šećera u krvi je izbegavanje rafinisanih ugljenih hidrata i šećera, ali jabukovo sirće takođe može imati blagotvorno dejstvo.

Pročitajte još: Jednostavno, a UKUSNO: Brzinski ručak iz rerne koji se sam SPREMA (RECEPT)

Jabukovo sirće može poboljšati osetljivost na insulin za 19 do 34 odsto tokom obroka sa visokim sadržajem ugljenih hidrata i značajno smanjiti šećer u krvi i odgovor na insulin. Takođe,  jabukovo sirće smanjuje šećer u krvi za 31,4 odsto nakon konzumiranja belog hleba. Konzumiranje 2 kašike jabukovog sirćeta pre spavanja smanjuje šećer u krvi za 4 odsto sledećeg jutra.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU