Mekane i vazdušaste BUHTLE sa KREMOM koje se spremaju ZAČAS (RECEPT)

Aleksandra Kolarevic

25. 09. 2021. 000000 16:30

Foto: Piksabej

Napravite najmekanije buhtle sa kremom po ovom najjednostavnijem receptu i zasladite se za kraj nedelje.

Sastojci:

500 grama brašna
1 svež kvasac
250 ml mlakog mleka
50 grama margarina
50 grama šećera
1 kesica vanilinog šećera
1 jaje
krem
prstohvat soli

Pročitajte još: SLATKIŠ koji će vas oduševiti: Recept za KOLAČ od NUTELE koji se sprema za 20 minuta (VIDEO)

Priprema:

Kvasac pomešati sa mlakim mlekom i ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi 10 minuta, a zatim ga dodati u brašno. Penasto umutiti margarin, i dodati mu šećer, vanilin šećer, jaje i so. Potom sve te sastojke dodati brašnu i umestiti testo.

Od testa formirati loptice veličine jajeta, malo ih spljoštiti između dlanova, staviti kašičicu krema, pa opet formirati lopticu i ređati ih u nauljen pleh.

Pleh napunjen lopticama prekriti čistom krpom i ostaviti da odstoje na sobnoj temperaturi 30 minuta. Ptotm ih peći oko 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok ne porumene.

Kad buhtle budu pečene, posuti ih šećerom u prahu, po želji.

                                 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU