Oglas
· · Komentari: 0
BAKINA KUHINJA

Šta bi najpre zagrizli: BUHTLE sa makom ili sirom? (RECEPT/VIDEO)

Za sve neodlučne, ukusan recept koji možete da punite po želji.

1629353939_20210818_130551.jpg
FOTO: bakina kuhinja
Oglas

Baka iz bakine kuhinje pripremila je sjajan recept, koji može da bude i slatka i slana poslastica, a to je upravo ono što nam treba kada ne možemo da se odlučimo.

Pročitajte još: Vreme je za kašiku: Evo kako se pravi NAJUKUSNIJA posna boranija! (RECEPT/VIDEO)

Recept za buhtle

Potrebno je:

  • 300 ml mlake vode
  • 15 gr kvasca
  • 30 ml ulja
  • 1  kašičica šećera malo soli
  • 500-550 gr brašna

Za nadev:

  • 50 gr maka mlevenog
  • 3 kašičice džema
  • 2 šake suvog grožđa
  • Po želji puniti i sa sirom

Priprema: 

Izmrviti kvasac u mlakoj vodi dodati šećer, pa kad se istopi dodati ulje, brašno so i zamesiti glatko testo.

Mesiti nekoliko minuta. Pokriti da odmori 20 mi. U mleven kak dodati šećer po želji, malo suvog grožđa i 2 kašike vruće vode.

Ubaciti i 3 kašike džema. Izmešati. Testo razviti seći kvadrate pa u sredinu stavljati po punu kašiku maka i spajati ivice okreuti naopako i ređati u pleh podmazan. 

Prekriti folijom da odmori premazati maslinovim uljem i peći na 190 stepeni C oko 40 min. Ja sam kombinovala pola pleha i sa sirom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas