Čokoladni kapkejk koji golica nepce (RECEPT)

30. 09. 2021. 000000 12:20

Foto: TV Kičen

Potrebno je za osnovu:

  • 90 g brašna (tip 400 meko)
  • 90 g šećera
  • 15 g kakaa
  • 1/4 kašičice praška za pecivo
  • 1/4 kašičice sode bikarbone
  • jaje
  • 75 ml ulja
  • 60 ml mleka
  • 60 ml vode
  • na vrh kašičice ljute paprike u prahu

Pročitajte još: Torta od maline i čokolade: Slatkiš koji ima SVE (RECEPT)

Za krem:

  • 100 g crne čokolade (40% kakao delova)
  • 130 ml biljne slatke pavlake
  • kašičica arome vanile
  • 100 g putera

Za dekoraciju:

  • čokoladne mrvice
  • ukrasna srca

Priprema:

Pomešajte sve suve sastojke osim ljute paprike i šećera. U drugoj posudi žicom umutite jaja, šećer i ulje. U smesu dodajte vodu i mleko, a zatim spojite sa suvim sastojcima. Sipajte u kalupe za pečenje (ne punite ih do vrha). Nakon napunjenih 12 kalupa, u preostalu masu dodajte ljutu papriku i nalijte u preostalih 12 kalupa. Pecite na 170 stepeni, bez ventilatora, 8-10 minuta.

Pročitajte još: Predlog za romantičnu večeru: Čokoladni mus je "lek za dušu" (RECEPT)

Pečeni su kada na dodir testo ulegne, a zatim odmah vrati u pravobitni oblik. U odgovarajuću posudu stavite slatku pavlaku da se zagreje, pa dodajte iseckanu crnu čokoladu i mešajte dok se ne rastopi. Sipajte u tanjir i ostavite sa strane da se prohladi.

Pročitajte još: Brzo, lako i PREUKUSNO: Panakota sa malinama (RECEPT)

Omekšali puter dobro umutite mikserom. Spojite sa čokoladnim delom i samo lagano promešajte. Nanesite krem uz pomoć dresir kese. LJute kapkejkove na kraju pospite čokoladnim mrvicama, a preko njih stavite ukrasna srca.