Oglas
· · Komentari: 0
KOLAČI

Tart od šljiva kakav ste videli samo na TV: Probajte, lako se pravi! (RECEPT)

Sada je sezona šljiva i treba ih koristiti za kolače.

1630841873_shutterstock_1151410163.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Potrebno je za testo:

  • 250 g putera
  • 250 g brašna
  • 50 g šećera u prahu
  • 1 žumance


Pročitajte još: Ručak koji se NE KUVA: Ruska supa okroška (RECEPT)

Za fil:

  • 1 kg šljiva
  • 100 g šećera
  • kašičica mlevenog badema
  • kašičica ekstrakta od badema
  • 200 g marcipana
  • 1 belance

Priprema:

Mikserom umutite puter isečen na komadiće i brašno. Kada dobijete smesu sličnu vlažnim mrvicama, ubacite šećer i nastavite da mutite. U činijici umutite žumance sa dve kašičice vode, pa prespite preko testa i mikserom sve dobro sjedinite. Testo kratko mesite da postane kompaktnije, a onda ga umotajte u plastičnu foliju i stavite u frižider 30 minuta.

Pročitajte još: Posni đuveč za one koji poste ili drže dijetu (FOTO/VIDEO)

Šećer i šljive, koje ste prethodno prepolovili i očistili od koštica, stavite na ringu. Kada provri, dinstajte 3-5 minuta, dok šljive ne omekšaju, pa ih prebacite u veliku cediljku, a nju stavite preko činije. Ostavite šljive da se ocede 30-60 minuta, mešajući na svakih 10 minuta.

Pročitajte još: Idealan letnji ručak: PAELJA sa morskim plodovima za 20 minuta (RECEPT)

Izvadite testo iz frižidera, presecite ga napola, pa jednu polovinu razvucite oklagijom, stavite u kalup za pečenje i dobro utisnite. Po testu pospite mlevene bademe, a preko toga stavite sloj šljiva u koje ste prethodno umešali ekstrakt badema. Isecite komadiće marcipana, ravnomerno ih rasporedite i preko dodajte ostatak šljiva. Drugu polovinu testa razvucite pomoću lenjira i isecite na pravilne trake, pa ih po želji rasporedite preko fila i premažite umućenim belancetom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 40 minuta. Kada se malo ohladi, poslužite uz sladoled.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas