Torta pavlova može da se napravi i kao "pavlovčica" (RECEPT)

27. 09. 2021. 000000 11:20

Foto: TV Kičen

Potrebno je za puslice:

  • 3 belanca
  • 190 g šećera
  • prstohvat soli

Za karamel krem:

  • 3 žumanca
  • 250 ml mleka
  • 75 g šećera
  • 20 g pudinga sa ukusom karamele
  • kašičica mleka u prahu

Za šlag krem:

  • 200 g slatke pavlake za šlag
  • boja za kolače crvena i plava

Za dekoraciju:

  • 100 g svežeg voća (maline i kupine)
  • 50 g orašastih plodova za posipanje

Pročitajte još: Predlog za romantičnu večeru: Čokoladni mus je "lek za dušu" (RECEPT)

Umutite belanca i so (umesto soli može i kašičica sirćeta). Kada se formira bogata pena dodajte šećer (pomalo iz više puta). Mutite dok se šećer ne rastopi. Nanesite masu za puslice iz dresir kese na pleh obložen pek-papirom. Sušite sat vremena u rerni na 100 stepeni, sa uključenim ventilatorom ili umesto ventilatora ostavite u poluotvorenoj rerni pola sata nakon pečenja da se dodatno osuše.

U žumanca sipajte malo hladnog mleka, dodajte karamel puding i umutite. Ostatak mleka i šećer zagrejte. Malo vrućeg mleka sipajte preko žumanaca i pudinga, a zatim sve vratite na vatru da se skuva i neprestano mešajte. Dodajte kašičicu mleka u prahu i malo oraha.

Pročitajte još: Brzo, lako i PREUKUSNO: Panakota sa malinama (RECEPT)

Umutite slatku pavlaku i odvojite na tri dela. Dva dela obojite prehrambenim bojama za kolače (crvena boja za roze šlag i plava i crvena za ljubičasti). Na ohlađene puslice nanesite umućenu slatku pavlaku. Na roze pavlaku ređajte maline, na ljubičastu kupine, a na belu karamel krem. Ukrasite orašastim plodovima.