Zašto je kuvanje odlična aktivnost za zdravlje našeg mozga

Kristina LJubisavljević

10. 10. 2021. 000000 13:30

Foto: Deposit

Ispostavilo se da postoji mnogo načina za stimulaciju našeg mozga, a jedan od njih vezan je i za aktivnost koju radimo svkodnevno i koja nam se nekada čini dosadnom - kuvanje. 

Prema stručnjacima, kuvanje ne pokreće samo telo, već i um. Studije pokazuju da je kuvanje siguran način pozitivno utičemo na funkcionalnost našeg mozga.

Pročitajte još: Ovaj pas je ušao u GINISOVU KNJIGU REKORDA: Ima najduže uši na svetu (VIDEO)

Kuvanje omogućava jačanje funkcija mozga kroz izazove i rešavanje problema. Usavršavanje ove veštine takođe može da igra ulogu u poboljšanju vašeg čulnog pamćenja.

Mozgu ne koristi samo čin kuvanja već i priprema. Seckanje, merenje, pplaniranje... toliko je aktivnosti prilikom spremanja hrane, sve to utiče na jačanje naših motoričkih sposobnosti.