· · Komentari: 0
održavanje

Osnovna pravila za pranje posteljine: Jedno svi moramo da poštujemo

Prvo i osnovno pravilo je da se posteljina treba prati na dve nedelje.

1610960511_Depositphotos_151180632_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Na poseljini se tokom spavanja nakupi ulje, bakterije i grinje. A sve to može mnogo da pokavri naš san i utiče na stvaranje alergija.

Pročitajte još: PAMPAS, biljka koja je oduševila ceo svet: Najpopularniji trend u dekoraciji doma (FOTO)

Važno je da pre pranja fleke (ukoliko postoje) isperete hladnom vodom, a onda ubacite u mašinu za veš. Odaberite pogodan ciklus pranja i temperaturu u zavisnosti od toga šta je naznačeno na etiketi posteljine.

Često u želji da operemo što više veša odjednom pretrpamo mašinu. To nije dobro jer se na taj način neće dobro oprati, tako da količina veša treba da bude optimalna.

Pročitajte još: Naučnici su utvrdili, a postoji i dobar razlog što je raniji odlazak na spavanje zdraviji

Kada se opere, bilo bi dobro da je sušite napolju jer doprinosi svežem mirisu posteljine. Na kraju kako biste bili sigurni da su sve bakterije uklonjene možete je i opeglati.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.