Voćni kolač koji se NE PEČE koji budi maštu (RECEPT)

31. 12. 2021. 000000 17:30

Foto: Depozitfoto

Potrebno je:

  • 200 g mlevenog keksa
  • 125 g maslaca
  • 2 kašike meda
  • 300 g sirnog namaza
  • 150 g šećera u prahu
  •  250 ml slatke pavlake
  • kašika limunovog soka
  • kesica belog želatina u prahu
  • kesica crvenog želatina u prahu
  • 300 g trešanja
  • 200 ml vode
  • 4 kašike šećera

Pročitajte još: Torta pavlova može da se napravi i kao "pavlovčica" (RECEPT)

Priprema:

Keks, maslac i med sjedinite u kompaktnu masu. Na dno kalupa stavite ovu masu, pritisnite i poravnajte da bude ravnomeran sloj. Sirni namaz pomešajte sa šećerom u prahu i izmutite, pa dodajte sok od limuna. Posebno izmiksajte slatku pavlaku i onda je umešajte u smesu sa sirom.

Rastopite kesicu belog želatina u malo hladne vode, pa ga kratko zagrejte na ringli da se otopi i sipajte ga u fil sa sirom. Sve zajedno izmešajte. Fil preručite u kalup i sipajte preko keksa. Ostavite u frižideru da odstoji. Očišćene trešnje prelijte vodom, dodajte šećer i stavite da se kuvaju oko desetak minuta.

Pročitajte još: Predlog za romantičnu večeru: Čokoladni mus je "lek za dušu" (RECEPT)

Sklonite sa vatre i umešajte crveni želatin koji ste prethodno rastopili u vodi. Ostavite desetak minuta da se preliv prohladi, pa ga sipajte preko belog fila i vratite u frižider da se dobro stegne.