PICA iz TIGANJA: Zanimljiv recept koji morate probati (FOTO/VIDEO)

Aleksandra Kolarevic

30. 09. 2021. 000000 09:20

Foto: Bakina kuhinja

Ovog jutra se u bakinoj kuhinji sprema poznato italijansko jelo, ali na malo drugačiji način.

Za testo je potrebno:

 250 gr brašna
120 ml vode
20 ml ulja (2 kašike)
malo kvasca
1 kašičica šećera
malo soli

Za nadev:

kuvan paradajz gust ili kečap
suhomesnato po izboru
malo maslina
šaka proprženih šampinjona
kačkavalj
malo listova suve slanine
origano (po želji)
komad tvrđeg sira

Pročitajte još: Recept za bakine PAPRIKE, koje će vam postati OMILJENA ZIMNICA (FOTO/VIDEO)​

Priprema:

Umesiti mekano testo od navedenih sastojaka pa ostaviti  na toplom da malo odmori. Razviti što tanje, da bude veličine tiganja.

Od ovog testa možete napraviti dve pice za tiganj.

Foto: Bakina kuhinja

Premazati paradajzom kuvanim ili kečapom, poređati sav prilog koji imate, posuti origanom. Ne mora da naraste, već odmah pecite. Poklopiti tiganj i peći na tihoj vatri oko 15-20 min.

Testo mora biti tanko nikako debelo jer će izgoreti i neće se ispeći.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK