· · Komentari: 0
BAKINA KUHINJA

SUPA SA OBLAČIĆIMA: Toplo jelo, za hladne dane! Jedan TAJNI SASTOJAK će vas oduševiti (RECEPT/VIDEO)

Kada dođu hladni dani, najbolje je da se spremi topla supica.

1630219253_20210828_131602.jpg
Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje stiže simpatična priča o receptu:

"Ovaj naziv sam čula prvi put od jedne bake po imenu Slađa čija unuka često traži da joj ona kuva supu sa oblačićima. Da to je divna bakina supa sa knedlama, onako kako samo bake znaju da kuvaju svoji unucima."

Pročitajte još: KOLAČ SA ŠLJIVAMA: Pravi se LAKO, a njegova SOČNOST će vas raspametiti! (RECEPT/VIDEO)

Recept za supu sa oblačićima

Potrebno je:

  • 2 veće šargarepe
  • 1 koren celera
  • 1 veći koren peršuna
  • 1 prepečen luk (tajni sastojak koji će poboljšati celokupan utisak)
  • biber u zrnu
  • pileće meso
  • 1 manji krompir (po želji)
  • 2 grane celera

Još je potrebno:

  • 1 jaje
  • 2 kašike griza
  • so, biber
  • peršunov list

Priprema:

Na malo ulja propržiti jednu rendanu šargarepu, naseći na kolutove drugu pa preliti vodom. Na plotni ispeći malo glavicu luka pa ubaciti,

Dodati na kockice isečen celer i peršun, kao i meso po želji. Ja obično za supu stavljam leđa i zadnji deo pileta a može i krila, zatim bubac, može i žigerica.

Kuvati dok se meso ne skuva na laganoj varti, oko 1 sat. Procediti je pa odvojiti kosti od mesa. U tanjir razbiti jaje, pa odvojiti belance i viljuškom ga umutiti čvrsto.

Dodati žumance pa lagano izmešaj . Dodati 2 kašike griza i lagano opet izjednačiti da masa bude penasta. Kašičicom vaditi i ubaciti u supu i pustiti pokriveno da vri.

Meni su se skuvale za 5-6 min. Vratiti meso. dodati soli, bibera i na kraju peršunov list.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.