Ručak koji se lepi za prste: Bataci sa ruzmarinom (RECEPT)

14. 10. 2021. 000000 12:25

Foto: Depozitfoto

Potrebno je:

  • 3 bataka sa karabatacima
  • 200 ml belog vina
  • 1/2 čaše vode
  • 1/2 kašičice sušenog ruzmarina
  • ulje za prženje
  • so, biber

Pročitajte još: Probajte recept naših baka: Umesite HLEB sa koprivom (RECEPT)

Priprema:

Piletinu očistite, operite, posolite i pobiberite. Na zagrejanom ulju u šerpi propržite je sa obe strane. Kad fino porumeni, dodajte ruzmarin da se i on malo proprži sa mesom, pa ulijte vino i vodu, smanjite temperaturu, poklopite dopola i ostavite da se krčka na tihoj vatri. Povremeno proveravajte da li je meso meko. Ako je potrebno, ulijte još malo vode i ostavite da se krčka. U neko doba okrenite meso na drugu stranu, još krčkajte.

Pročitajte još: Torta pavlova može da se napravi i kao "pavlovčica" (RECEPT)

Kada vino ispari, sklonite šerpu sa ringle. Meso će se lepiti za prste i neodoljivo će mirisati. Služite ga uz pirinač ili sezonsko povrće.