Balajaž ili pramenovi? Za šta se odlučiti ove jeseni

Kristina LJubisavljević

08. 10. 2021. 000000 16:10

Foto: Deposit

Promena boje kose je uglavnom prva promena za koju se žene "uhvate" kada imaju potrebe da nešto menjaju.

Kada se radi o tehnikama sada ih ima mnogo, pa ne morate da ofarbate celu kosu već da se posvetite njenim delovima. Tehnike balajaža i pramenova su jedne od najpopularnijih.

Obe tehnike postoje jako dugo, ali su se tokom godina menjale i prilagođavale novim trendovima i željama žena.

Pročitajte još: Tražite OVE tri frizure za ILUZIJU gušće kose (FOTO)

Šta je balajaž tehnika?

Tehnika balajađ pojavila se u Americi 70-ih godina, a na francuskom, doslovno znači pomesti. Poslednjih godina postaje sve popularnija jer se boja razvlači po pramenovima kako bi izgledala što priordnije, bez jakih kontrasta, što je i njen ciljl.  Ovo je je način nanošenja boje na kosu bez aluminijumske folije. Rezultat je postepeno svetlija kosa. Odabirom ove metode, možete eksperimentisati sa posvetljivanjem kose sa više nijansi smeđe ili plave boje i time dobijete svoju, jedinstvenu frizuru. Najleoše izgleda ukoliko nosite talasastu kosu jer se tako reflektuje na svetlosti. Balajaž ne zahveta mnogo održavanja i dodatne nege, napravljen je kako bi se stopio sa prirodnom bojom kose. Važno je samo da se uradi tehnički dobro.

Loading...

Pramenovi

Za razliku od balajaž tehnike pramenovima je moguće da postignete besprekoran i ujednačen izgled. Počinju kao deblji i svetliji pramenovi kose blizu lica, a granaju se u tanje, nešto tamnije ka temenu. Sada postoje razne varijacije ove tehnike, pa postoji delimično isticanje ili ove godine tako popularni pramenovi oko lica.