Nema više ŽILAVIH PALAČINAKA: Profesionalni poslastičari imaju TAJNU koja ih čini mekanim i kad odstoje!

Jovana Pejinovic

09. 10. 2021. 000000 13:00

FOTO: Depozit

Palačinke su omiljena poslastica u svakoj porodici. Međutim, često se dešava da smesa ne ispadne baš najbolje. Svima nam se nekad desilo. Uz jednostavan trik, koji sigurno niste znali, uspećete da svaki put napravite savršeno meke i vazdušaste palačinke.

Pročitajte još: Ušećerilo vam se slatko? Evo kako da ga odmah "POPRAVITE" (RECEPT)

Tajni postupak

Smesu za palačinke pravite kao i inače, uz jednu sitnu, ali presudnu izmenu.

Potrebno je da belanca odvojite od žumanaca koje umutite u smesu, a belanca stavite na stranu.

Kada ste u smesu stavili sve sastojke (osim belanaca) i dobro ih promešali, od belanaca napravite mekši sneg (niti mekani niti čvrsti) te ga dodajte smesi.

Sneg zatim vrlo nežno umešajte u smesu. Sneg od belanaca palačinkama će dati penastu strukturu, predivnu mekoću. Ono što je najbolje u celoj priči je to da čak i kada se ohlade i odstoje, ovako pripremljene palačinke neće izgubiti mekoću, odnosno neće postati žilave.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU