Oglas
· · Komentari: 0

Domaći PUTER OD JABUKA: Uživajte u slatkom doručku ili užini! (RECEPT)

Ukus jabuke na hlebu će vas oduševiti.

1632734163_food-3126525_1920.jpg
FOTO: Piksabej
Oglas

Svi smo čuli za kikiriki puter, a neki od nas su se zarazili njegovim ukusom, ali jeste li nekad čuli za puter od jabuka? Voćka koje kod nas ima u izobilju, daje jedan od najukusnijih putera, koje možete koristiti za sladak doručak.

Pročitajte još: Ovo sigurno niste probali! MANDARINE U TEGLI su nova zvezda zimnice (RECEPT)

Recept za puter od jabuke

Sastojci:

  • 21 cela jabuka srednje veličine, koristite slatke sorte
  • 4 ½ šolje nezaslađenog soka od jabuke
  • 6 kašika jabukovog sirćeta
  • 3 kašičice mlevenog cimeta
  • 3/4 kašičice mlevenog muškatnog oraščića
  • 3/4 kašičice mlevenog karanfilića
  • 1/3 kašičice morske soli

Postupak: 

Jabuke ogulite i narežite na kožice. Izrežite sve delove koji ne valjaju. Sipajte u šerpu, a zatim dodajte ostatak sastojaka. Mešajte smešu nekoliko puta da se jabuke ravnomerno premažu tečnošću i začinima.

Stavite poklopac i kuvajte na niskoj temperaturi 12 sati ili preko noći. Isključite šporet i ostavite da se mešavina jabuka ohladi (oko sat vremena). Jabuke bi trebale biti vrlo mekane i tamno smeđe boje kada budu spremne.

Pomoću blendera smesu jabuka možete dovesti do glatke konzistencije. 

Pustite da se puter od jabuke potpuno ohladi, a zatim čuvajte u frižideru do 2 nedelje, zamrznite do 6 meseci, ili puter od jabuka možete pasterizovati u vodi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas