3 stvari koje GOMILATE u domu, a zapravo su smeće

Kristina Malešević

23. 10. 2021. 000000 17:30

Foto: Depositphotos

Čist i uredan dom će vas, za početak, razveseliti kad uđete u njega, a sa druge strane rešićete se negativne energije koja bi vam mogla pokvariti užitak ako bacite ove viškove koje svi imamo u svom domu.

Pročitajte još: Treneri savetuju kako da izračunate koliko VODE treba da popijete posle TRENINGA

Ovo su predmeti koji su nagomilani u svakom domu, priznate to sebi. Niti vam koriste i imaju svrhu u domu, a besporebno prave lom i zauzimaju prostor koji možete svakako bolje iskoristiti.

Prazne flaše

Staklene i plastične flaše treba reciklirati, a ako nemate mesta u ormarićima, možda su za to delimično krive i flaše sa pićima. Odmah pripremite one prazne, na drugima proverite rok trajanja, a ona pića koja su pri kraju i mislite da vam ne trebaju ispraznite i odnesite sve u kontejnere za prikupljanje reciklažnog otpada.

Pročitajte još: Otkrijte NAJMOĆNIJU osobinu koju posedujete: Da li ste prvo uočili TIGRA ili DRVEĆE?

Plastične kese

Plastične kese itekako su loše za okolinu jer im treba dug niz godina da bi se razgradile. Odbačene vrećice opasnost su i za životinje, a malo ko ih reciklira. Možda ste i vi među onima koji su sakupili bespotrebnu kolekciju. Rešite ih se i ubuduće radije koristite platnene ili papirne. Platnene su dugoročno odlična opcija jer se mogu prati i dovoljno ih je imati nekoliko komada.

Žičane vešalice

Ako ste nosili odeću na hemijsko čišćenje, dobili ste je i lepu i čistu garderobu na žičanoj vešalici koja je verovatno od tada u ormaru - zauzima mesto. To su priručne vešalice i dugoročno nisu dobre za vešanje ojeće pa je bolje da ih odmah bacite.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU