· · Komentari: 0
SAVET

Vreme je za sezonsko SREĐIVANJE ormara: Neka vam GARDEROBA miriše i kada je odložite

Nema ništa lepše od mirišljavog i urednog ormara.

1631390005_ormar1.png
Foto: Printskrin/Jutjub/Steph S. Jolly

Dolaskom hladnijih dana vreme je za generalno raspremanje ormara. Letnje haljine, lagane bluze i majice treba zameniti duksericama, džemperima i kaputima.

Sigurno svi imate svoje metode za sezonsko raspremanje i reorganizaciju ormara - neki pakuju letnju garderobu u vakuum vreće, dok drugi samo premeštaju redosled sa polica, ali jedno je sigurno - svež i lep miris neizostavan je kada je u pitanju garderoba.

Pročitajte još: SIRĆE, SVEĆE i JEDNA BILJKA: Najbrži i najefikasniji načini da uklonite DUVANSKI DIM iz prostorije

Umesto da kupujete mirišljave vrećice koje su pune veštačkih mirisa i hemikalija, predlažemo vam da sami napravite domaći osveživač, po vašem ukusu, za koji će vam trebati samo pirinač i eterično ulje koje volite.

Limun daje jači osvežavajuć miris, dok je lavanda ili nana suptilnija.

U staklenu tegllu stavite jednu ili dve šolje pirinča, u zavisnosti koliko vrećica želite da napravite. Potom nakapajte do 20 kapi eteričnog ulja po izboru. Zatvorite teglu, i dobro je protresite, kako bi pirinač upio ulje. Potom istresite željenu količinu u pamučnu gazu koju možete zavezati trakicom ili gumicom.

Vrećicu sa pirinčem stavite u ormar među odeću. Ovako napravljene mirisne vrećice mogu da traju od četiri do šest meseci, taman jednu sezonu, do sledećeg raspremanja garderobe i reorganizacije ormara.

Takođe, teglu sa pirinčem i uljem možete staviti i u poneki kutak doma, dnevni boravak ili kupatilo, kako bi prostor uvek lepo mirisao.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.