Pravi tradicionalni slatkiš: Pravimo kolač sa jabukama (FOTO/VIDEO)

Kristina LJubisavljević

27. 10. 2021. 000000 08:40

Foto: Privatna arhiva

Iz Bakine kuhinje danas nam stiže ukusan i zanimljiv kolač.

Potrebno je:

  • 3 jaja
  • 700 gr jabuka
  • 100 gr šećera
  • 100 ml jogurta
  • 50 ml. ulja maslinovog
  • 150 gr brašna
  • 2 kašike pune griza
  • 100 gr suvog grožđa u rumu
  • korica limuna

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa grizom i praškom za pecivo, ulje, jogurt, suvo grožđe, korica limuna. 

Foto: privatna arhiva

Jabuke dobro oprati izvaditi seme i iseći na listiće. Kuglof silikonski možete malo premazati uljem, pa na dno staviti jabuke na listiće.

Pročitajte još: Ručak prema bakinom receptu: Pravimo paprikaš sa kobasicama (FOTO/VIDEO)

Preko dodati testo, pa pola suvog grožđa razbacati. Preko testa opet jabuke, pa drugim delom testa u koji umešate ostatak suvog grožđa. Poravnati i peći na 200 stepeni C oko 50-60 min..

Foto: privatna arhiva

Ostaviti da se kolač potpuno ohladi, pa ga istresti na tanjir. Prijatno!