Često ovo radimo, a i ne znamo da je štetno: Zašto ostatke hrane ne treba da odlažemo u ALUMINIJUMSKU FOLIJU?

Kristina LJubisavljević

28. 10. 2021. 000000 12:00

Foto: Shutterstock

Kada i dalje toplo jelo prekrijemo aluminijskom folijom, mnoge bakterije počnu naglo da se razmnožavaju i rastu, a ovo sigurno ne želimo.

Lindzi Melon, stručnjak za hranu iz Klivlend klinke kaže da bi hranu trebalo da smestimo u posudice koje  možemo da zatvorimo kako ne bi ulazio vazduh, a samim tim i bakterije. Takođe je važno da pre nego što hranu odložimo u posude sačekamo da se potpuno ohladi. Zatim, odmah ostavite u frižider, nikako na sobnoj temperaturi, ovo posebno znači za meso i mlečne proizvode.

Pročitajte još: Ako ga čuvate pored OVOG voća, brže će satruliti: Kako se pravilno odlaže KROMPIR?

Svaku hranu koja je na sobnoj temperaturi stajala duže od nekoliko sati trebalo bi, ipak, da bacimo, jer su bakterije već počele da se množe, piše The Health.