Pet aktuelnih MODNIH TRENDOVA koji uništavaju naše zdravlje

Kristina Malešević

31. 10. 2021. 000000 21:00

Foto: Pixabay

Lepota može biti bolna, ali samo onda kada svesno trpimo neprijatnosti i neudobnost svih onih modnih dodataka, kada postajemo žrtva trendova i zarad lepote smo praktično spremni da trajno narušimo svoj zdravlje...

Pročitajte još: TO JE ONA! Ovako je Megan Markl izgledala sa crvenkasto smeđom kosom (FOTO)

Donosimo vam spisak pet najučestalijih modnih trendova koje većina žena slepo sledi, a koji trajno mogu naneti posledice našem organizmu.

1. Donji veš od veštačkog materijala

Uvek kada kupujete donji veš obratite pažnju od kog materijala je napravljeno. Birajte proizvode od materijala kao što je pamuk, jer oni "dišu". Ako izaberete materijal koji ne diše, izloženi ste riziku od gljivičnih infekcija.

2. Korseti

Korseti mogu biti izrazito bolni jer otežavaju disanje, a mogu uzrokovati i oštećenje rebara. Stručnjaci ne proporučuju da ih nosite više od jednom godišnje.

Pročitajte još: Šta je mit a šta istina: Zbog čega su usne ISPUCALE, i kakav vam BALSAM treba tokom hladnijih dana?

3. Teške minđuše

Velike i teške minđuše opterećuju uši, istežu rupice, a neretko deformišu i ušnu resicu. Potrudite se da ih izbegavate, a i muškarci će vam sigurno reći da su lepše one male i elegantne minđušice.

4. Uske farmerke

Uske pantalone pritiskaju vaše krvne sudove i mišiće u intimnoj regiji pa mogu izazvati ceo niz problema, od peckanja i boli u tom delu tela pa sve do problema s mokraćnim mehurom.

5. Visoke štikle

Što je štikla viša, to veću bol izaziva jer remeti ravnotežu stopala i sva težina padne na njegov prednji deo. Lekari upozoravaju da dugotrajno nošenje cipela sa visokom petom može uzrokovati ozbiljne posledice.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU