PUNJENA PAPRIKA BEZ MESA: Idealan ručak za posne dane (VIDEO)

Jelena Blažić

12. 11. 2021. 000000 08:40

Foto: Youtube printscreen/Bakina kuhinja

Ukoliko postite, iz Bakine kuhinje stiže vam recept kojim ćete oduševiti sve one koje volite. U pitanju su punjene paprike bez mesa, za sve one koji danas poste.

Pročitajte još: KAKO SE PRAVI SITNI SIR? Gotov za 30 minuta, a ne treba vam posebna oprema (RECEPT)

Potrebno je:

3-4 krompira
8-10 paprika
1 paradajz
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
4 čena belog luka
200 ml kuvanog paradajza
50 ml vode
2 kašike instanta od pečuraka
ulje
so biber peršunov list

Priprema:

Na ulju prpržiti seckan crni luk ili praziluk, pa dodati sitno seckanu šargarepu.   Kad se malo uprži dodati sitno seckan krompir. Pržiti par minuta. Dodati na kocne  oljušten paradajz, seckan beli luk, so biber i peršunov list. Paprike oprati izvaditi semenke . Pleh podmazati uljem pa puniti nadevom paprike i redjati. Zatvarati sa kolutovima paradajza. 

Redjati u podmazan pleh. U manju činiju sipati kuvan paradajz, dodati vodu i instat od pećuraka pa sve izmešati. Preliti preko paprika. 

Pročitajte još: RUČAK ZA 200 DINARA: Ukusna musaka koju ćete smazati sa tanjira! (RECEPT/CENOVNIK)

Malo pouljiti svaku papriku pa peći u rerni oko 40 min. na 220 stepeni C. Fantazija ukusa zaista su vrhunske...

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU