Hrskav i mekan u isto vreme: INTEGRALNI HLEB pun zdravih semenki (RECEPT/VIDEO)

Jovana Pejinovic

13. 11. 2021. 000000 08:40

Foto: Bakina kuhinja

Iz Bakine kuhinje stiže recept za domaći hleb sa semenkama. Izdašan i ukusan, biće savršen za svaki obrok, a ako ga ne pojedete istog dana, ne brinite, ostaće ukusan i sutradan.

Pročitajte još: KOCKICE OD ĐUMBIRA: Sočni i mirisni, kolači koji će začiniti svaku trpezu

Recept za integralni hleb

Potrebno je:

  • 300 ml vode
  • 20 gr kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 250 gr brašna
  • 100 gr integralnog pšeničnog brašna
  • dodati još 80 gr brašna pri obradi testa
  • 50 ml ulja
  • čašica susama (čašica plastična  50 gr)
  • 1 čašica semena suncokreta
  • 1/2 čašice crnog susama
  • 1 čašica lanenog semena
  • 1/2 čašice ml lanenog semena
  • soli

Priprema:
 
Kvasac potopiti u deo vode oko 50 ml  mlake dodati šećer da se kvasac istopi i malo krene da peni. 

Sipati u činiju ostatak vode, dodati kvasac, maslinovo ulje, brašno i sve nabrojano seme. Na kraju so  , pa zamesiti rukama testo dodavajući još malo brašna i obraditi testo da bude glatko. Pokriti da odmara oko 30-40 min. 

Obraditi rukama naraslo testo u loptu pa ga staviti u pleh koji ste pobrašnjivili. Pokriti da još malo odmara oko 15 min zaseći ga na pola.

Poprskati ga pumpicom sa vodom, posuti semenkama i malo pobrašnjiviti. Peći na 200 stepeni C oko 50 -60 min.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU