Oglas
· · Komentari: 0
ŠTA ZA RUČAK

OTVARA APETIT: Kremasta piletina U SOSU od spanaća i parmezana (RECEPT)

Jednostavan ručak, koji će vas sigurno oduševiti.

1635342414_shutterstock_1517235269.jpg
FOTO: Shutterstock
Oglas

Nema ničeg boljeg od piletine u kombinaciji sa kremastim sosom. Ovaj put je izbor pao na sos od spanaća i parmezana.

Pročitajte još: Uz goveđe meso i supu, najbolje ide SOS OD VIŠANJA, kiseo i sladak tačno koliko treba! (RECEPT)

Recept za piletinu u sosu 

Sastojci:

  • 2 parčeta pilećih prsa
  • 3 kašike putera; podeljeno
  • So i biber ; 
  • 1 kašičica origana
  • 1 srednji luk; mleveno
  • 4 čena belog luka; mleveno
  • 1 mala tegla sušenog paradajza; oceđena od ulja i iseckana
  • 1/2 šolje pilećeg bujona
  • 1/2 šolje guste pavlake
  • 1/3 šolje rendanog parmezana
  • 1 šolja spanaća (ili više ako želite)

Priprema:  

1. Temeljno začinite pileća prsa solju, biberom i 1/2 kašičice origana sa obe strane.

2. U velikom tiganju istopite 2 kašike putera sa malo ulja iz sušenog paradajza na srednje jakoj vatri. Dodajte pileća prsa i kuvajte oko 4 minuta sa svake strane dok ne porumene. Kada su gotove i više nisu ružičaste, prenesite pečena pileća prsa na tanjir i ostavite sa strane.

3. Da biste napravili kremasti sos od parmezana i spanaća, dodajte preostalu kašiku putera u isti tiganj. Ispržite crni luk, beli luk, 1/2 kašičice origana i sušeni paradajz. Polako dodajte pileću čorbu, gustu pavlaku i parmezan i mešajte dok ne postane glatko. Podesite začin solju i biberom.

4. U smesu dodajte spanać i nastavite da kuvate dok ne uvene. Dodajte pileća prsa nazad u tiganj i ponovo zagrejte 2-3 minuta. Poslužite odmah, ukrašeno svežim seckanim peršunom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas