Imate problema sa gubitkom KOŠTANE MASE? Pojačajte tri puta unos ovih namirnica koje svakodnevno upotrebljavate
Foto: Shutterstock
Vremenski faktor dodatno ubrzavaju naporne fizičke aktivnosti, usled čega se opšte stanje koštane progresivno pogoršava. Čim osetite prve problem prionite na prirodne metode lečenja i tradicionalne recepte, koje čak i lekari preporučuju svojim pacijentima kao opciju lečenja pre primene medicinskih preparata.
Pročitajte još: STAV ŠMEKERA: Da li prepoznajete glumačku legendu? 80-ih je plenio svojom harizmom, a devojke su LUDELE ZA NJIM (FOTO)
Mlečni proizvodi
Jedna šolja mleka sadrži više od 300 miligrama kalcijuma, što je 30 odsto od preporučenog unosa. Jogurt je takođe bogat kalcijumom, ali i dobar izvor proteina, koji dodatno pomaže u izgradnji i očuvanju tkiva u ljudskom telu. Voćni jogurt sadrži manje kalcijuma i proteina od običnog. Birajte proizvode koji u sebi imaju mali procenat mlečnih masti.
Za osobe koje su netolerantne na laktozu, postoje mnoge mlečne alternative istovetne nutritivne vrednosti.
Pročitajte još: Udaću se jedino za vojvodu Marka Miljanova: Kako se Stefanija zaljubila u duplo starijeg udovca i zaprosila ga
Sir
U sebi sadrži vitamin K, koji je sintetizovan pomoću bakterija u toku procesa fermentacije. Konkretno kod sira, za to su zaslužne propionske bakterije. Osim vitamina K, u siru se može naći i vitamin D. Najbolji primeri su emental i gauda, kao i kozji sir.
Pročitajte još: PENELOPE KRUZ se ovako šeta NJujorkom: Pitali ste se kako se nose pantalone koje je glumica savršeno uklopila
Birajte samo one sireve koji su napravljeni od kvalitetnog, organskog mleka.
Jaja
Jaja su izvora vitamina D za kosti i zglobove, ali ćete ih sigurno uvrstiti u redovnu ishranu kad primetite da u njima ima i dosta vitamina K. Zanimljivo je da se ljuske jajeta mogu iskoristiti kao lek za osteoporozu.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU